„Energia este pretutindeni. Daca potrivesti bine frecventa realitatii pe care ti-o doresti, o sa obtii realitatea de fiecare data. Nu este filozofie. Este fizica.” -Albert Einstein
Cum sa traiesti intr-o lume mai buna
Cu totii traim intr-o realitate predeterminata. Avem tendinta sa credem ca noi nu putem influenta aceasta realitate in nici un fel semnificativ. Pentru ca ce putem face cand suntem asaltati de stiri despre criza globala? Putem sa o oprim? Recent criza s-a ridicat la cel mai inalt nivel.Avem criza-fa asta sau fa aia.Suntem la mijlocul crizei-trebuie sa facem acel ceva care ni se cere? Concedieri, somaj, inflatie, taieri de fonduri… Ar trebui sa ne fie frica. Ce altceva ar trebui sa facem?
Este ceva ce ne depaseste. Sa ne uitam putin peste lista de titluri imbratisate de Tv,portale on-line si ziare. In principal vom gasi scandaluri, razboi, inselaciuni. Nu-i asa ca pare ca o veste proasta livrata ca si o veste buna? Cele mai multe informatii pe care le primim via televiziune sunt irelevante pentru noi. Fiti atenti de cate ori acuzatiile sunt prezentate de fapt ca si vesti bune. Dar talk show-urile care se termina de foarte multe ori cu certuri instigate de catre niste reporteri auto-satisfacuti?
Puneti-va o intrebare:vreti sa ingaduiti ca aceasta sa devina realitatea voastra? Daca te uiti la televizor sau talk-show-uri cu multa pasiune sau citesti ziarele si tabloidele ca si un soarece de biblioteca, o sa ajungi sa absorbi aceasta energie infectata foarte rapid,chiar daca o vrei sau nu. Nu o sa traiesti intr-o lume reala ci intr-un matrix creat de altii.Vei trai viata altuia si nu a ta proprie.
Sa ne imaginam in schimb ce ar fi daca pur si simplu ti-ai lua familia la o plimbare in padure. Linistea naturii si contactul cu familia ta va deveni cea mai nutrita realitate. O sa iti alegi energia individuala in mod independent.Daca ajungi sa fii aproape de oameni egoisti si agresivi cu o personalitate ce creaza dependenda,exista riscul sa le asimilezi trasaturile de caracter si obiceiurile proaste. Exista un proverb polonez: „Kto z kim przestaje takim sie staje” (Devii ceea ce sunt prietenii tai). Proverbul poate fi modificat putin: „Kto z czym przestaje taki sam sie staje” (Devii similar cu mediul in care traiesti).
Napoleon Hill,cel care a examinat cauzele garantand un succes personal,a concluzionat ca mediul inconjurator si vecinii joaca un rol important in conturarea unui succes in viitor. Persoanelor care au reusit nu i-au pasat de nici un fel de pareri si vederi exterioare.Am discutat fenomenul crizei la inceput. Napoleon Hill a descoperit ca multe cariere de succes au fost incepute (lansate) in perioade de mare recesiune. Aceste persoane nu au lasat pe nimeni sa ii impinga in sentimente de frica sau depresie; erau lipsiti de anxietate. Au ales sa isi aleaga si sa extraga energia dn alte surse decat lumea media. Oricare ar fi prioritatile voastre: familia, sanatatea, succesul profesional… haideti mai bine sa schimbam punctele de referinta. Nu lasati media sa va convinga cu felul lor de a gandi si a exprima emotiile.Si nu uitati,cele mai multe informatii obtinute pe aceste canale sunt complet nefolositoare pentru binele vostru. Media a fost creata sa socheze si nu ca sa dezvolte cunostintele sau sa gaseasca explicatii la probleme complexe. Toata lumea a auzit despre alimentele „junk food”.Putem face aici o legatura cu multitudinea de stiri- informatiile „junk” sunt la fel de toxice pentru sufletul nostru ca si alimentele „junk” pentru corpul nostru.
Dorintele tale
Ai simtit vreodata ca faci ceva impotriva vointei tale? Cu siguranta.Unii dintre noi se confrunta cu aceasta problema intreaga lor viata. Merg la facultate pentru ca asa este moda sau pentru ca asta a fost dorinta familiei lor. Se casatoresc pentru ca asta ar trebui sa faca. Si exemplele ar putea continua. Problema nu este presiunea in sine (cei mai multi dintre noi isi apara propriile vederi), ci mai mult imprecizia dorintelor. Care sunt asteptarile noastre? Care sunt visele noastre?Exista multe cauze dar sa ne focusam pe una dintre ele-agitatia creata de imformatii.
Pe strada putem observa cat de multe persoane asculta MP3, navigheaza pe internet de pe telefonul mobil sau isi citesc dimineata ziarul in statia de autobus sau metrou.Este o ocupatie constanta. Nu ne gandim niciodata la dorintele noastre din moment ce suntem inconjurati de bazaitul continuu al informatiilor. In mod similar,nu putem intretine o conversatie in discoteca. Timpul si linistea sunt ingrediente necesare pentru a lua o decizie inteleapta. Nici chiar marele Napoleon nu ar fi luat o decizie pripita.Marii inventatori, inclusiv Edison si-au luat de buna voie perioade scurte de singuratate si izolare. Motivul este foarte simplu-au vrut sa se concentreze asupra dorintelor si scopurilor lor rale. Asta necesita izolare de informatii „junky”, care nu fac altceva decat sa distraga atentia.
Incercati sa eliminati sau macar sa restrangeti in viata voastra aceasta trancaneala a mediei. O sa fiti capabili sa patrundeti mai bine esenta dorintelor voastre si sa va apropiati mai mult de acestea. Fiind constienti de ceea ce stiti cu adevarat este o mare si cruciala realizare personala. Este ca o schimbare spre o alimentatie mai echilibrata: supe nutritive, spaghetti, fructe de mare si un pahar de vin bun in locul unui hamburger si o Cola ieftina. Alegeti-va energia pozitiva!
Marek Falkowski
Dodaj komentarz